blog
Biblioteca publică orăşenească "Ada Orleanu"

Date de contact:

Adresa: Str. 1 Decembrie, nr. 11, Horezu,
245800, Jud. Valcea
E-mail: biblioteca_horezu01@yahoo.com

 

Biblioteca publică orăşenească "Ada Orleanu" este deschisă permanent, are o sală de lectură şi un fond de carte de 40 000 de volume.

Biblioteca Publică Ada Orleanu Horezu și-a deschis porțile cu un nou serviciu pe care îl poate oferi și anume accesul gratuit la Internet prin  programul Biblionet-lumea în biblioteca mea.Începând cu data de 25 nov.2009, aproape 5 milioane de cetățeni vor putea utiliza serviciile moderne a 235 biblioteci din 12 județe, care vor asigura acces gratuit la Internet în cadrul acestui program.

Printre aceste județe se numara și județul nostru cu 20 de biblioteci publice comunale și orășenești.

De asemenea bibliotecarii au participat deja la cursurile de formare.Biblioteca noastră  a fost dotată cu un număr de 8(opt) calculatoare de ultimă performanță, o imprimantă și un scanner.

Programul este finanțat de Fundația Bill and Melinda Gates pentru următorii 5 ani și este implementat în România de IREX București.

Biblionet este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii Cultelor și Patrimoniul Național ,Fundația Eos, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România,  autoritatile locale și bibliotecile publice.

Prin intermediul programului mai mult de 1500 biblioteci publice din România vor primi aparatură IT modernă și peste 2500 bibliotecari vor participa la cursuri de formare pentru a putea utiliza potențialul noilor resurse tehnologice în beneficiul comunității.

Obiectivul principal al acestui program este de a facilita accesul populației la mijloacele tehnologiei informaționale cum ar fi: serviciile de administrație, găsirea unui loc de muncă, informații din domeniul sănătății,educației,turismului,legislației sau comunicarea cu rudele din străinătate.

Prima inaugurare  naționala a avut loc  în județul Vâlcea la Biblioteca Publica Vasile Militaru din Ocnele Mari.

Coordonatorul acestui program este domnul Smedescu Valentin - Biblioteca Judeteana Antim Ivireanu.

Biblioteca detine un fond de carte veche. 

 

Program de lucru:

LUNI - liber
MARŢI - VINERI intre orele 7.30 - 18.00
SÂMBĂTĂ între orele 7.30 - 12.00
DUMINICĂ - liber

nr nume data KB desc.
1 Comunicat de presa
S-a inaugurat Programul Biblionet la Horezu.
22-12-2009 165 Descarca
RSS 2001-2021. Toate drepturile rezervate.